Geldigheid visum Turkije

Leuk, zo’n vakantie met het gezin of met vrienden! Waar gaat u dan naartoe? Tussen de wirwar van vakantiemogelijkheden springt er vaak eentje tussenuit: Turkije. Het land waar dromen werkelijkheid worden, de zon zorgt voor een zongebruinde gloed en all inclusive accommodaties die waanzinnig populair zijn. Wilt u een vakantie boeken naar het zonnige Turkije, dan zijn er dingen waar u op moet letten. Zo is het aanvragen van een visum verplicht om Turkije binnen te kunnen komen. Hoe zit het dan met een visum voor Turkije en met de geldigheid daarvan? Hoe lang mag mijn vakantie maximaal duren?

Waar haalt u een visum?

Turkije heeft een verplichte visumaanvraag ingesteld voor bezoekers die het land binnen willen komen. Bent u van plan een bezoek te brengen aan Turkije, dan is het belangrijk om een visum aan te vragen. Zonder visum wordt het moeilijk van het vliegveld af te komen. U kunt dit visum van tevoren online aanvragen, zodat u geheel voorbereid op reis gaat. Vergeten om het visum online aan te vragen? Dan is er ook altijd nog de mogelijkheid het visum aan te schaffen op het vliegveld zelf. Zowel het e-visum als de fysieke variant hebben dezelfde visum Turkije geldigheid.

Hoe lang is mijn visum geldig?

De visum Turkije geldigheid van het aangevraagde visum bedraagt 90 dagen. U kunt dus net niet drie maanden lang in Turkije vertoeven. Iedereen die Turkije binnenkomt, heeft een eigen visum nodig. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s. Let hier dan ook goed op. Net zo essentieel als een visum is ook het hebben van een eigen identiteitskaart of paspoort. Ook hierbij geldt dat kinderen een eigen identiteitsbewijs moeten hebben om zichzelf te kunnen identificeren. Het visum wordt altijd aangevraagd op basis van een geldig identiteitsbewijs of paspoort. Belangrijk is dan ook om deze identificatie mee te nemen op reis, omdat dit gecontroleerd wordt.


Comments are closed.

Back to Top ↑